Bögrés, meggyes-tejfölös süti: olcsó és egyszerű, mégis nagyon finom

A dobálós, bögrés, meggyes süti pofonegyszerű, finom, és szép magasra feljön. A tejföltől a szokásosnál is puhább lesz.
Ha a gyorsaság és az egyszerűség is fontos, akkor ezt a meggyes-tejfölös sütit bátran próbáld ki. Ráadásul az íze csodás, a tésztája pedig könnyed. A méricskéléshez ezúttal használd a tejfölös poharat. A kánikulában fagyival kínáld.
 

Hozzávalók 16 szelethez:

    3 bögre liszt
    2 bögre gyümölcs
    1 bögre tejföl
    1 bögre cukor
    0.5 bögre olaj
    2 db tojás
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csomag sütőpor
 

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, öntsd hozzá az olajat, a tejfölt, add hozzá a kétféle cukrot, majd keverd össze jól gépi habverővel. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára a masszát.

Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórd bele a kimagozott, megmosott meggyet. Ha nem akarod, hogy lesüllyedjen a tészta aljába, forgasd kevés lisztbe. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.

0 Megjegyzések

Hirdetés