A dobálós, bögrés, meggyes süti pofonegyszerű, finom, és szép magasra feljön. A tejföltől a szokásosnál is puhább lesz.
Ha a gyorsaság és az egyszerűség is fontos, akkor ezt a meggyes-tejfölös sütit bátran próbáld ki. Ráadásul az íze csodás, a tésztája pedig könnyed. A méricskéléshez ezúttal használd a tejfölös poharat. A kánikulában fagyival kínáld.
Hozzávalók 16 szelethez:
3 bögre liszt
2 bögre gyümölcs
1 bögre tejföl
1 bögre cukor
0.5 bögre olaj
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 bögre gyümölcs
1 bögre tejföl
1 bögre cukor
0.5 bögre olaj
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, öntsd hozzá az olajat, a tejfölt, add hozzá a kétféle cukrot, majd keverd össze jól gépi habverővel. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára a masszát.
Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórd bele a kimagozott, megmosott meggyet. Ha nem akarod, hogy lesüllyedjen a tészta aljába, forgasd kevés lisztbe. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórd bele a kimagozott, megmosott meggyet. Ha nem akarod, hogy lesüllyedjen a tészta aljába, forgasd kevés lisztbe. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések