A csevap titka a húsban és a fűszerekben rejlik.
Ha grillpartira készülsz, csevap mindenképpen szerepeljen a kínálatban. Az eredeti szerb receptben fontos a különleges ízű bárányhús, ezt jó hentesnél szerezd be. A fűszerezésen nagyon sok múlik.
A masszát készítsd el egy nappal a sütés előtt, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha szeretnéd követni a hagyományokat, ajvárral és vastagra vágott hagymakarikákkal kínáld.
csevapcsicsa
A masszát készítsd el egy nappal a sütés előtt, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha szeretnéd követni a hagyományokat, ajvárral és vastagra vágott hagymakarikákkal kínáld.
csevapcsicsa
Hozzávalók:
30 dkg darált marhahús
25 dkg darált sertéshús
25 dkg bárányhús
2 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál pirospaprika
kakukkfű
só
bors
csipet szódabikarbóna
25 dkg darált sertéshús
25 dkg bárányhús
2 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál pirospaprika
kakukkfű
só
bors
csipet szódabikarbóna
Elkészítés:
Fontos, hogy a csevaphoz jó minőségű, zsírosabb húst válassz. Kétszer daráld le, vagy bízd ezt a feladatot kedvenc hentesedre. A hagymát kockázd nagyon apróra, a fokhagymát pedig reszeld le, és keverd össze egy tálban a többféle darált hússal. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, kakukkfűvel, rakd hozzá a paradicsompürét és a szódabikarbónát. Amikor a massza összeáll, takard le, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.
Pihentetést követően kissé nedves kézzel formázz a húsos keverékből körülbelül 12 kolbászkát. Közepesen forró grillen 10-12 percig süsd. Sütőben 200 fokon körülbelül 25-30 perc alatt készül el. Figyelj, hogy ne szárítsd ki nagyon, mert akkor az igazi, ha a közepe kicsit szaftos.
Pihentetést követően kissé nedves kézzel formázz a húsos keverékből körülbelül 12 kolbászkát. Közepesen forró grillen 10-12 percig süsd. Sütőben 200 fokon körülbelül 25-30 perc alatt készül el. Figyelj, hogy ne szárítsd ki nagyon, mert akkor az igazi, ha a közepe kicsit szaftos.
0 Megjegyzések