Csak dobd a rácsra! A húsokhoz a grillezett zöldségköretnél jobbat nem is kívánhatsz.
Ha már grillezel, rakj a húsok mellé zöldségeket is! Bőséges a kínálat, a cukkinitől a kukoricáig gyakorlatilag bármit süthetsz. A hússal ellentétben a zöldségeket nem kell hosszabb ideig pácolni, elég néhány percig a fűszeres keverékben pihentetni.
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg gomba
3 cső kukorica
2 db lilahagyma
2 db sárgarépa
2 db paprika
1 db cukkini
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
1 teáskanál citromlé
só
bors
3 cső kukorica
2 db lilahagyma
2 db sárgarépa
2 db paprika
1 db cukkini
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
1 teáskanál citromlé
só
bors
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mosd meg, amit kell, tisztíts meg. Vágd fel tetszőlegesen, kockázhatod, karikázhatod is. Figyelj, hogy nagyából azonos vastagságúak legyenek. Ha nyársra szánod, olyanokat válogass össze, amelyeknek azonos a sütési idejük. A paprika és a paradicsom előbb elkészül, a cukkinit és a krumplit hosszabb ideig kell grillezni.
Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, rozmaringgal, zúzott fokhagymával és citromlével. Kend meg vele a zöldségeket. Ha teheted, pihentesd lefedve a fűszerkeverékben fél órán át. Ezt követően rendezd a zöldségeket grillrácsra, fontos, hogy forró legyen, így gyorsabban elkészülnek, és nem veszítenek a nedvességtartalmukból sem. Többször megforgatva, a maradék páclével kenegetve süsd addig, amíg elkezdenek barnulni.
Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, rozmaringgal, zúzott fokhagymával és citromlével. Kend meg vele a zöldségeket. Ha teheted, pihentesd lefedve a fűszerkeverékben fél órán át. Ezt követően rendezd a zöldségeket grillrácsra, fontos, hogy forró legyen, így gyorsabban elkészülnek, és nem veszítenek a nedvességtartalmukból sem. Többször megforgatva, a maradék páclével kenegetve süsd addig, amíg elkezdenek barnulni.
0 Megjegyzések