A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így grillezz zöldségeket: bevált pácrecept tapasztalt grillezőktől

Csak dobd a rácsra! A húsokhoz a grillezett zöldségköretnél jobbat nem is kívánhatsz.
Ha már grillezel, rakj a húsok mellé zöldségeket is! Bőséges a kínálat, a cukkinitől a kukoricáig gyakorlatilag bármit süthetsz. A hússal ellentétben a zöldségeket nem kell hosszabb ideig pácolni, elég néhány percig a fűszeres keverékben pihentetni.
 

Hozzávalók 4 személyre:

    25 dkg gomba
    3 cső kukorica
    2 db lilahagyma
    2 db sárgarépa
    2 db paprika
    1 db cukkini
    2 evőkanál olívaolaj
    1 gerezd fokhagyma
    1 ág rozmaring
    1 teáskanál citromlé
    só
    bors
 

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, amit kell, tisztíts meg. Vágd fel tetszőlegesen, kockázhatod, karikázhatod is. Figyelj, hogy nagyából azonos vastagságúak legyenek. Ha nyársra szánod, olyanokat válogass össze, amelyeknek azonos a sütési idejük. A paprika és a paradicsom előbb elkészül, a cukkinit és a krumplit hosszabb ideig kell grillezni.

Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, rozmaringgal, zúzott fokhagymával és citromlével. Kend meg vele a zöldségeket. Ha teheted, pihentesd lefedve a fűszerkeverékben fél órán át. Ezt követően rendezd a zöldségeket grillrácsra, fontos, hogy forró legyen, így gyorsabban elkészülnek, és nem veszítenek a nedvességtartalmukból sem. Többször megforgatva, a maradék páclével kenegetve süsd addig, amíg elkezdenek barnulni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések