Ha már nem szívesen eszed meg a maradék spagettit, használd fel a frittatába.
Micsoda jó ötlet! Az olaszok kedvenc tojáslepénye spagettivel is elkészülhet. Nincs szükség különleges hozzávalókra, a végeredmény mégsem hétköznapi. A spagettiomlettet turbózhatod baconnel vagy sonkával, továbbá zöldségekkel, zöldfűszerekkel is. Kínálj hozzá friss salátát!
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg spagetti
15 dkg sajt
10 dkg sonka
5 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
só
bors
Elkészítés:
Ha nincs maradék spagettid, készítsd el a tésztát a szokásos módon. Tedd sós, lobogó vízbe, és főzd nyolc-tíz percig. Ha fogkemény, szűrd le, majd csepegtesd le. A sonkát vágd kis darabokra, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, és tedd hozzá a spagettit is. A tojást verd fel, sózd, és borsozd ízlés szerint, majd öntsd a tésztás keverékre.
Egy hőálló tálat kenj ki kevés olajjal, és rendezd el benne a spagettit. Told forró sütőbe, és süsd meg 15 perc alatt.
0 Megjegyzések