A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

99 éve tart a gyász (hanganyag)

Június 4-e gyásznap, a nemzetcsonkítás, a nemzetgyalázás napja. Lejjebb a Pannon Rádió Rockszerda adásában elhangzott Trianon-kronológia hallható G. Németh Éva szerkesztésében. 
A legendás rádió már 17 éve egész napos műsorral emlékezett a magyarság legnagyobb sorstragédiájára. Csak érdekességképpen jegyezzük meg: a Fidesznek innentől még 8 évre volt szüksége, hogy a Trianonra emlékező országgyűlés 1990. június 4-ei üléséről történő kiviharzása miatt megkövesse a magyarságot. A ma már szégyellt fideszes kivonulás örök mementója a parlamenti jegyzőkönyv.

Az emlékműsor zene és a szöveg egységével figyelmeztetett arra, hogy "nem nyugszunk bele".

A parlamenti jegyzőkönyv a fentebb említett 1990. június 4-ei fideszes kivonulásról:

"ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselõtársaim! Mindenekelõtt jelenlétellenõrzést tartunk. Kérem képviselõtársaimat, nyomják meg az "igen" gombot (308). A tábla 308 jelenlevõ képviselõt mutat. A bejelentetten távollevõ képviselõ száma 13. ÁIlamtitkáraink közül többen feltartották kezüket. Kérem, ismételjék meg (6). Azokról az államtitkárokról van szó, akiknek jelenlegi ülõhelyén a képviselõi gomb megnyomására nincs lehetõségük. Ezek szerint a jelenlevõk száma 314-re módosul. Köszönöm. Tisztelt Képviselõtársaim? Több oldalról fordultak hozzám képviselõtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselõtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselõi kivonulnak.) Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Engedjék meg, hogy ismertessem a mai és a holnapi ülésnap várható programját! Ma a már tárgysorozatba vett, de még nem tárgyalt napirendi pontok vitájára kerül sor. (...)"

Hanganyag

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések