Hirdessen itt

Serpenyős, fűszeres krumpli spárgával: még a főfogásnál is jobb

A sült újkrumpli spárgával a tavasz egyik legjobb fogása. Hát még sajttal felturbózva!
Tombol a szezon, most a legfinomabb, legzsengébb az újkrumpli és a spárga is. Együtt, serpenyőben sütve még jobb a két kedvenc. A friss zöldfűszerektől finom illatos és üde lesz a fogás. Fontos, hogy csak a végén szórd meg velük a tésztát. Bármilyen grillsajttal kitűnő, a halloumi igazán jó választás. Önmagában és köretként is kínálhatod.

Hozzávalók 4 személyre:
75 dkg újkrumpli
25 dkg spárga
15 dkg grillsajt
3 szál újhagyma
4 evőkanál olívaolaj
0.5 csokor petrezselyem
1 ág rozmaring
bors

Elkészítés:
Az újkrumplikat kapargasd meg, mosd meg, és nagyságtól függően vágd kettő-négy részre. A spárgákat hámozd meg, és darabold fel ízlés szerint. A hagymát aprítsd fel, és kevés olívaolajon dinszteld meg. Rakd hozzá a krumplit, és közepes lángon, fedő alatt süsd 10-15 percig. Közben ízesítsd sóval és borssal.

Amikor már szinte puha, vedd le róla a fedőt, rakd hozzá a spárgát, és kisebb lángon párold még nyolc-tíz percig. Közben száraz serpenyőben vagy grillen süsd meg a sajtot öt-hat perc alatt. Az utolsó percekben szórd meg petrezselyemmel és rozmaringgal. Fontos, hogy ne keverd a krumplit, mert könnyen törik, inkább csak rázogasd az edényt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések