...

Roppanós spárga sütőben, sajttal és tejszínnel sütve: ezt most kell elkészítened

Most egyél spárgát spárgával, hisz rövid a szezon! Tejszínnel, sajttal összesütve isteni fogás.
A spárga kalóriaszegény, magas rosttartalmú zöldség, amit egyre többen fedeznek fel. Jól válogasd meg, ne legyen fás a zöldség, amikor megveszed. A frissességével együtt ugyanis az élvezeti értéke is csökken. A fehér spárga kevésbé erőteljes ízű, rakott ételekhez is kiváló. A tejszín és a sajt jól illik hozzá. 

Hozzávalók 4 személyre:
2 csokor spárga
10 dkg sajt
4 dl tejszín
1 db póréhagyma
1 teáskanál cukor
2 gerezd fokhagyma
bors
vaj

Elkészítés:
A spárga végeiből vágj le másfél-két centit, majd éles késsel pucold meg, különben keserű lehet a fogás. Rakd forrásban lévő vízbe, dobj hozzá sót, cukrot, és főzd 10 percig. Nem kell, hogy puha legyen, elég, ha roppanós.

A póréhagymát aprítsd fel. A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal és szerecsendióval. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, rakd bele a spárgákat és a póréhagymát. Öntsd le a tejszínnel, és szórd meg reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és süsd össze 20-25 perc alatt. 

0 Megjegyzések

Hirdetés