Krumplival sült, kakukkfüves csirke: kívül jó ropogós, belül puha

A sült csirke mindig telitalálat, a kakukkfüves változat még inkább. Néhány trükk, és a hús vajpuha lesz.
Az egészben sült csirke nem tartozik a bonyolult ételek közé, de nem árt, ha bevetsz néhány praktikát. Fűszerezés után lehetőleg ne süsd rögtön a húst, jó, ha legalább egy-két órán át pihenteted a pácban. A sütés ideje függ a csirke méretétől és korától is. Ha krumplit is raksz mellé, külön köretről nem kell gondoskodnod. 

Hozzávalók 4 személyre:
1 db egész csirke
70 dkg krumpli
5 evőkanál olaj
1 teáskanál bors
10 ág kakukkfű
1 teáskanál fűszerpaprika


Elkészítés:
A csirkét tisztítsd meg, és kívül-belül alaposan kend be sóval. A bőréről az esetleges szőröket távolítsd el. A páchoz keverd össze az olajat, a borsot, a paprikát, és adj hozzá egy teáskanál kakukkfüvet. Kend be a páccal, és tedd a hűtőbe minimum egy órára. A krumplit pucold meg, és vágd egyforma darabokra.

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rakd bele a húst. Helyezd köré a krumplit, és tégy rá még kakukkfüvet. Locsold le a maradék páclével, és kevés vizet is önthetsz a csirke alá. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül másfél óra alatt. Közben forgasd a húst, és locsolgasd a saját szaftjával. Hústűvel tesztelheted, hogy kellően átsült-e a csirke. Ha mindenhol puha, kiveheted a sütőből. Amennyiben gyorsan pirul, sütés közben fedd le fóliával. Mindenképpen pihentesd legalább 10 percig, mielőtt felvágod.  

0 Megjegyzések

Hirdetés