Minél többféle zöldségből készül a tavaszi zöldsaláta, annál finomabb és egészségesebb.
A húsvéti, nehéz ételek mellett felüdülést jelenthet a friss, roppanós zöldségekből készülő tavaszi saláta. A hozzávalókat kedvedre variálhatod, tehetsz még bele uborkát, spenótot és paradicsomot is. Tálalás előtt megszórhatod kevés sajttal, de a tetejére főtt tojás is kerülhet. Kínáld a sonkához, de eheted magában is.
Hozzávalók 4 személyre:
1 db fejes saláta
1 csokor retek
1 csokor újhagyma
2 ág bazsalikom
1 ág rozmaring
1 marék kapor
AZ ÖNTETHEZ
8 evőkanál olívaolaj
1 mokkáskanál citromlé
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál mustár
só
bors
Elkészítés:
A zöldségeket jó alaposan mosd meg, és aprítsd fel tetszés szerint. Rakd egy nagyobb tálba, szórd rá a bazsalikomot, rozmaringot és a kaprot, de más zöldfűszerrel is megbolondíthatod. Az öntethez keverd össze az olívaolajat pár csepp citromlével, zúzott fokhagymával, mustárral és ízlés szerinti sóval, borssal. Locsold meg vele a zöldségeket. Kézzel forgasd is össze, hogy mindent átjárjon a fűszeres öntet. Akár azonnal fogyaszthatod, de még jobb, ha néhány órára hűtőbe teszed, hogy az ízek jól összeérjenek.
0 Megjegyzések