A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerű, cseresznyés süti kevert tésztából: fordítva sütve még finomabb

A joghurtnak köszönhetően a fordított, cseresznyés sütinek fantasztikusan puha a tésztája.
A fordított süti sokféle lehet. Készülhet roppanós leveles vagy omlós pitetésztából, ám legalább olyan finom lesz, ha egyszerű kevert süti az alapja. A legkülönfélébb gyümölcsök kerülhetnek rá. Már érik a cseresznye, így a piros szemek tökéletesek lesznek a puha tésztába. Érdemes kapcsos edényben sütni, hogy könnyebben kiemeld belőle a kész édességet. Kánikulai napokon fagyival kínáld!

Hozzávalók 16 szelethez:
30 dkg liszt
12 dkg cukor
2.5 dl natúr joghurt
2 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1.5 dl olaj
1 csipet só

A GYÜMÖLCSÖS RÉTEGHEZ
40 dkg cseresznye
5 dkg vaj
4 evőkanál barna cukor

Elkészítés:
A cseresznyét mosd meg jó alaposan, és magozd ki. A tojásokat üsd egy tálba, majd habosítsd a cukorral és a vaníliával. Öntsd hozzá a joghurtot és az olajat, végül pedig forgasd hozzá a sütőporral, sóval vegyített lisztet. Dolgozd simára a masszát, a végén már csak fakanállal vagy spatulával kevergesd.  

Egy közepes méretű tepsit vagy sütőformát kenj ki alaposan vajjal, szórd meg barna cukorral, majd rakd bele a cseresznyét. Egyengesd rá a tésztát, és simítsd el egy kicsit. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. A sütőből kivéve pihentesd 10 percig, majd gyors mozdulattal fordítsd át egy tálcára vagy tányérra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések