A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fantasztikus, házi eperzselé: ezt add gyermekednek gumicukor helyett

Ha formában készíted az eperzselét, pont olyan lesz, mint a gumicukor, csak nincs benne mesterséges színezék és adalékanyag.
Otthon is készíthetsz olyan gumicukrot, amiért odalesznek kicsik és nagyok. Ráadásul ebben biztos, hogy van gyümölcs, viszont sokkal kevesebb cukrot tartalmaz, mint a bolti. Ha igazán egészséges verziót adnál a családnak, a cukrot helyettesítsd alternatív édesítőkkel! A külseje igazán változatos lehet, öntheted a masszát szilikonformába, de jégkockatartóba is.

Hozzávalók:
50 dkg eper
3 evőkanál cukor
3 evőkanál zselatin
1 dl víz
1 evőkanál citromlé

Elkészítés:
Az epret alaposan mosd meg, és turmixold össze, majd a vízzel, a cukorral és a citromlével együtt tedd fel melegedni. Mikor már majdnem forr, rakd hozzá a hideg vízben feloldott zselatint. Közepes lángon, kevergetve hevítsd forráspontig. Arra ügyelj, hogy ne forrjon, mert akkor a zselatin elveszíti zselésítő hatását. Ha zavarnak a magok, egy kis lyukú szitán passzírozd át.  

Öntsd a masszát tetszőleges formába. Célszerű olyat választani, amiből könnyen kifordítható. Rakd hűtőbe legalább egy-két órára, hogy gyorsabban dermedjen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések