A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Habos, almás-rebarbarás süti: a tészta egyszerű és finom omlós

Az almás-rebarbarás sütiben tökéletesen harmonizálnak az édes és savanykás ízek. A hab pedig még vonzóbbá teszi az omlós tésztát.
A rebarbara egy kicsit még mindig egzotikus növénynek számít, pedig könnyű beszerezni, sőt, termeszteni is. Vitamintartalma magas, viszont alig van benne kalória. Kicsit savanykás, így jól illik az édes tésztákba. Érdemes almát vagy epret is rakni hozzá. A habhoz a tojások fehérjét tárold a hűtőben, mert hidegen sokkal könnyebb felverni. 

Hozzávalók 16 szelethez:
A TÉSZTÁHOZ
30 dkg liszt
15 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojássárgája
4 evőkanál tejföl
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só

A TÖLTELÉKHEZ
3 db alma
6 szál rebarbara
1 db citrom

A TETEJÉRE
4 db tojásfehérje
3 evőkanál cukor
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházat, majd vágd fel kis kockákra. Locsold meg a citrom levével, hogy ne barnuljon meg. A rebarbarát tisztítsd meg, a külső részét húzd le éles késsel, és vagdosd fel két centis darabokra. A tésztához habosítsd a vajat a cukorral és a vaníliával, majd egyesével dolgozd hozzá a tojások sárgáját és kanalanként a tejfölt is. A lisztet vegyítsd a sóval és a sütőporral, majd forgasd a masszába. Dolgozd simára a tésztát, és simítsd egy vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy közepes nagyságú tepsibe. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 30-35 percig. 

A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, közben add hozzá a kétféle porcukrot. Kanalazd a habot a sütemény tejére, majd egyenletesen simítsd el. Told vissza a sütőbe, mérsékeld kicsit a hőfokot, és süsd szép pirosra körülbelül 20 perc alatt. Hagyd a tésztát a tepsiben kihűlni, majd tálalás előtt vízbe mártott késsel szeleteld fel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések