A sós-sajtos kifli mindenkinek nagy kedvence. Ezzel a recepttel minden eddiginél puhább, lágyabb lesz.
A kelt tészták, így a sajtos kiflik is könyedebbé válnak a joghurttól. Fontos, hogy az élesztő kelesztésekor a tej ne legyen se hideg, se meleg. Fontos továbbá, hogy alaposan dolgozd ki a tésztát, és ne siettesd a kelesztést. Akkor jó, ha elválik a kezedtől és az edény falától. A tetejét akár kétféle sajttal is megszórhatod.
Hozzávalók:
70 dkg liszt
5 dkg élesztő
2.5 dl tej
2 dl joghurt
1 db tojás
1 teáskanál cukor
1 dl étolaj
só
A TETEJÉRE
10 dkg sajt
1 db tojás
1 evőkanál só
Elkészítés:
A tej felét öntsd egy pohárba, rakd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Kicsit keverd össze, és várj 10 percig, amíg felfut. Akkor jó, ha habos, és a térfogata a kétszeresére, háromszorosára nő. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a tojást, a joghurtot, a maradék tejet, az olajat, a sajtot, a sót és a megkelt élesztőt. Gyúrd össze a tésztát, akkor jó, ha sima, de nem ragad. Ha szükséges, adj még hozzá kevés lisztet. Takard le, és pihentesd a tésztát körülbelül 40 percig.
Amikor a duplájára nő, oszd nyolc egyenlő részre, és nyújtsd ki fél centi vastag körlapokra. Vágd fel egyforma nagyságú cikkekre, és tekerd fel mindegyiket a szélesebb résztől indulva. Pakold a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg felvert tojássárgával, szórd meg sajttal, és 180 fokos sütőben süsd aranybarnára 20 perc alatt.
0 Megjegyzések