A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Könnyű, puha, epres piskóta: ezzel a régi recepttel nem tudod elhibázni

Ez a piskóta olajjal és vízzel készül, így még lágyabb a tésztája, és biztosan nem lesz száraz. Eperrel pedig igazán ellenállhatatlan.
Ez az egyik legjobb piskótarecept! Nem túl kényes, az állaga is kitűnő, és nem esik össze, mire kihűl. Ha bejön ez a változat, érdemes kipróbálni málnával, meggyel vagy akár barackkal is. Mindegy, hogy csak porcukorral szórod meg, esetleg öntettel kínálod, annyira finom, hogy nem tudsz majd betelni vele. 

Hozzávalók 16 szelethez:
40 dkg eper
20 dkg liszt
20 dkg cukor
5 db tojás
1 dl víz
1 dl olaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só

Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, majd a sárgájukat keverd ki jól, szinte habosra a vaníliával és a cukorral. Részletekben add hozzá a vizet és az olajat, azokkal is jól dolgozd el. A fehérjéhez dobj egy csipet sót, és verd kemény habbá, majd a sütőporral vegyített liszttel felváltva forgasd a masszába.

Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe, és rakd bele a megmosott, lecsumázott epret. Ha túl nagyok a szemek, akár el is vághatod. Előmelegített sütőben,170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Ha a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, biztosan megsült a tészta. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések