Hirdessen itt

Sajtos-fűszeres újkrumpli sütőben sütve: a legfinomabb köret, amit most készíthetsz

Nemcsak petrezselymesen finom az újkrumpli: tejszínnel, sajttal, sütőben sütve igazán fejedelmi lesz.
Az újkrumplit általában egyben főzzük-sütjük, mert így is viszonylag gyorsan megpuhul. A petrezselyem mellett bazsalikomot, kakukkfüvet vagy más zöldfűszert is szórhatsz rá. A cheddar olvasztva talán az egyik legfinomabb sajt, így a krumplira is tökéletes. Salátával önmagában is megállja a helyét, de kiváló grillezett, sült húsokhoz, zöldségekhez is. 

Hozzávalók:
1 kg újkrumpli
20 dkg sajt
1 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
szerecsendió
bors
zöldfűszerek
olívaolaj

Elkészítés:
A krumplit kicsit kapargasd meg, vagy hámozd meg. Alaposan mosd meg, és rakd kevés olívaolajjal kikent tepsibe. Sózd meg, és locsold meg az áttört fokhagymával, a borssal, szerecsendióval elkevert tejszínnel. Szórd meg reszelt sajttal, és told forró sütőbe. 

Süsd meg 180 fokon 35 perc alatt. Ha a krumpli puha, illetve a sajt megolvad és megpirul, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt szórd meg zöldfűszerekkel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések