A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Színes, illatos húsgombócleves sok-sok zöldséggel: aligha bírsz másodikat enni

Ne csak klasszikus húslevest főzz hétvégén, a gombócos, zöldséges verzió is nyerő, és még változatos is.
A húsgombócleves zsenge zöldségekkel igazán ízletes. Nagyon gyorsan elkészül, és külön levesbetétről már nem is kell gondoskodnod. Ha a szárazabb húsokat szereted, készítsd a gombócokat csirkéből vagy pulykából. Sertésből és marhából pedig kicsit zsírosabb lesz. 

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg darált hús
1 db krumpli
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 bögre zöldbab
0.5 fej brokolli
1 db tojás
1 db vöröshagyma
0.5 db karalábé
2 gerezd fokhagyma
1 db húsleveskocka
bors
olaj

Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, mosd meg. A brokkolit szedd rózsákra, a vöröshagymát vágd ketté, a répát, a krumplit, a karalábét, a petrezselyemgyökeret, a zöldbabot szeld fel tetszés szerint. Hevíts kevés olajat egy nagyobb lábosban, és kevergetve süsd egy-két percig a zöldségeket. Öntsd fel két liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, és sózd, borsozd ízlés szerint. Közepes lángon kezdd el főzni. 

A darált húst keverd össze a tojással, a zúzott fokhagymával, ízlés szerinti sóval, borssal. Formázz belőle kisebb gombócokat, és rakd a forrásban lévő levesbe. Főzd még 15-20 percig, ha a gombóc és a zöldség is puha, vedd le a tűzről. Pihentesd pár percig, majd forrón tálald. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések