Ropogós, sajtos karfiollepény szénhidrát nélkül: ezt edd a hizlaló krumpli helyett

Hozz ki minél többet az egyszerű és egészséges karfiolból! Készíts belőle lepényt, jó sok sajttal felturbózva.
Ne csak rántva edd a karfiolt, sőt, le­ves­nek és ra­kot­tas­nak is unalmas lehet. Ha újdonságra vágysz, próbáld ki a ropogós, sajtos karfiollepényt! Kínálhatod sültekhez, de akár megkenheted különféle krémekkel, és megpakolhatod felvágottakkal is. Az alapreceptet turbózhatod még zöldfűszerekkel. Bátran ehetsz belőle fogyókúra alatt is. 

Hozzávalók 4 személyre:
1 fej karfiol
10 dkg sajt
2 gerezd fokhagyma
0.5 db vöröshagyma
2 db tojás
2 teáskanál só
bors

Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd öt percig, majd, amikor kihűl, tedd aprítógépbe. Aprítsd össze, akkor az igazi, ha rizsszerű az állaga. Add hozzá a reszelt sajtot, a tojást, az aprított vöröshagymát, az átpréselt fokhagymát, majd ízesítsd sóval, borssal. Ha túl lágy a massza, szórj hozzá kevés paleolisztet.  

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki olívaolajjal, és terítsd benne szét a masszát. Akár egyben is megsütheted, de lepényeket is formázhatsz belőle. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha szép piros a teteje, kiveheted a sütőből. 

0 Megjegyzések

Hirdetés