Isteni, citrusos polentasüti: az olaszok egyszerűen imádják

Az aranysárga színű, remek állagú polentasüti egy pofonegyszerű, kevert tészta, amibe egy szem liszt sem kerül.
Az olcsó kukoricadarából nem csak puliszkát, de isteni, citrusos sütit is készíthetsz. Az olaszok általában a saját fán termesztett citromot rakják bele. Érdemes a kicsit savanykás sütit előre elkészíteni, mert egy-két nap múlva finomabb, lágyabb lesz, és hűvösebb, száraz helyen egy hétig is eláll. Rakhatsz rá citrommázat, de tejszínhabbal vagy friss gyümölccsel is kínálhatod. 

Hozzávalók 12 szelethez:
A TÉSZTÁHOZ
20 dkg vaj
20 dkg cukor
20 dkg mandulaliszt
10 dkg kukoricadara
3 db tojás
1.5 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
citromhéj

AZ ÖNTETHEZ
12.5 db cukor
2 db citromlé

Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a mandulalisztet, a kukoricadarát, a két citrom reszelt héját és a sütőport. Habosítsd a vajat és a kétféle cukrot, majd dolgozd hozzá egyesével a tojásokat. Forgasd hozzá a száraz elegyet, és keverd simára a tésztát. Öntsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes tortaformába vagy tepsibe, és kicsit egyengesd el. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd 40-45 percig. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát. Ha a tésztába szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, biztosan átsült.

A mázhoz a porcukrot szitáld át, és keverd a citromléhez. Akkor jó, ha sűrű, de folyékony a massza, majd kend a süti tetejére. 

0 Megjegyzések

Hirdetés