A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A megunhatatlan bodzaszörp régi családi receptje: ezt a panelban is elteheted

Ennél gyorsabb recept nincs! Egy nap alatt is készíthetsz intenzív illatú és ízű bodzaszörpöt.
Nem kell napokig sötét és hűvös helyen érlelni a nedűt, így akár panellakásban is elteheted a zamatos bodzaszörpöt. Ne félj az egynapos recepttől, hisz generációk óta jól működik! Fontos, hogy teljesen kinyílt, egészséges virágokat szedj le. Ha lehet, kezeletlen citrommal készítsd a szörpöt.

Hozzávalók:
20 fej bodzavirág
2 db citrom
1 l víz
1.5 kg cukor

Elkészítés:
Gyűjts be szép nagy bodzavirágokat forgalommentes területről. Bár sokan nem szeretik lemosni, hogy intenzívebb maradjon az íze és az illata, nyugodtan öblítsd le. Rendezd egy nagyobb dunsztosüvegbe, majd önts rá csapvizet. Szeletelj rá citromot, vagy rakj hozzá fél doboz citrompótlót.

Az üveget fedd le, és pihentesd egy napig, néha óvatosan kevergesd át. Másnap szűrd le a levet, öntsd egy fazékba, és add hozzá a cukrot. Kis lángon főzd körülbelül 30-40 percig, közben gyakran kevergesd. Akkor jó, ha szép tiszta a lé. Rögtön töltsd át sterilizált, felforrósított üvegekbe. Hagyd száraz dunsztban plédek, párnák közt kihűlni, majd mehet az ital a polcra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések