A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A tökéletes házi vajkrém titka: így nem lesz émelyítő

A sütiket, tortákat bevonhatod és töltheted is könnyed vajkrémmel, amit kedvedre variálhatsz. A svájci krémben nem fogsz csalódni.
Lépj túl a klasszikus vajkrémen! Ha finomabbra, selymesebbre vágysz, készítsd el ezt a változatot! A svájci krémmel kicsit több a munka, de megéri 10-15 perccel többet rászánni. Könnyen kezelhető krémet kapsz, amivel öröm dolgozni. Fontos, hogy a vaj és a tojásfehérjés massza azonos hőmérsékletű legyen, mielőtt összekevered. Ezt is kedvedre ízesítheted, színezheted. 

Hozzávalók:
20 dkg vaj
18 dkg porcukor
5 db tojásfehérje
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A vajat vedd ki jó előre a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletű legyen, mikor hozzáfogsz a krém elkészítéséhez. Szitáld a porcukrot egy tűzálló tálba, és rakd hozzá a fehérjéket. Vízgőz felett kezdd melegíteni. Fontos, hogy alatta a víz csak gyöngyözzön, ne forrjon. Közben folyamatosan kavard. Ha van maghőmérőd, vesd be. Akkor jó, ha a massza 70 fokos. Ezt az állagot körülbelül 10 perc alatt éred el. Ha nincs hőmérőd, várd meg, míg opálos színű lesz, és teljesen felolvad a porcukor.

Húzd le a tűzről, és gépi habverővel, magas fokozaton verd kemény habbá. Közben részletekben rakd hozzá a darabokra vágott vajat és a vaníliát. Ha szép sima és krémes, turbózhatod még pár csepp ételfestékkel, kakaóval, kávéval. Megtöltheted, bevonhatod vele a sütit, vagy habzsákba töltve dekorálhatod vele a desszerteket. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések