Hirdessen itt

Rácsos, gyümölcsös, mini piték: akár muffinsütőben is megsütheted

Az íze nem, csak a formája változott! Az omlós, mini pite sok gyümölccsel, rácsozva biztos, hogy kicsik és nagyok kedvence lesz.
Végre kezdődik a gyümölcsszezon, így itt a pitekészítés ideje. A linzertészta most is kapóra jön. Bevált, ha a liszt, a vaj és a cukor 3:2:1 arányban kerülnek a sütibe. Ezúttal is fontos a gyors munka, így lesz a tészta igazán omlós. Mindenképpen pihentesd a hűtőben legalább egy órát. Friss bogyós gyümölcsökkel, eperrel, málnával, áfonyával, meggyel, cseresznyével különösen finom lesz. 

Hozzávalók 10 darabhoz:
A TÉSZTÁHOZ
20 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
1 csipet só
2 evőkanál hideg víz

A TÖLTELÉKHEZ
50 dkg bogyós gyümölcs
5 dkg cukor

A TETEJÉRE
1 db tojásfehérje

Elkészítés:
A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, és morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Amikor elég morzsalékos, szórd hozzá a kétféle cukrot, tedd hozzá a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha nem akar összeállni, adj hozzá egy-két evőkanál vizet. Csomagold folpack fóliába, és rakd egy órára a hűtőbe.

Pihentetést követően a tésztát gyúrd át, és lisztezett felületen nyújtsd ki két-három milliméter vastagra. Szúrd ki nagyobb, körülbelül 12 centi átmérőjű, kör alakú szaggatóval. Béleld ki a tésztával a vajjal kikent, liszttel megszórt pite- vagy muffinforma belsejét. Rakd rá a megmosott gyümölcsöt, és szórd meg cukorral. A maradék tésztát gyúrd össze, vágd kisebb csíkokra, és rácsozd be vele a süti tetejét. Kend meg a felvert tojásfehérjével. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Ha a tészta aranybarna, kiveheted a sütőből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések