...

Emberölés Hajdúhadházon – Videó

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a gyanúsítottak egy vascsővel leütötték a 66 éves férfit, aki kórházba szállítását követően életét vesztette. A hajdú-bihari rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőket.
A rendőrségre 2019. május 13-án 22 körül érkezett bejelentés arról, hogy két maszkos alak egy hajdúhadházi ingatlanban leütött egy 66 éves férfit, majd megfenyegették a feleségét, és rövid kutatást követően 6000 forintot, továbbá némi édességet zsákmányolva elmenekültek. A rendőrök a helyszínre mentek és azonnal mentőt hívtak az idős férfihez, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A férfi a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a szakszerű kórházi ellátás ellenére életét vesztette – írja a Police.hu.

A nyomozók az elkövetők felkutatására hajtóvadászatot indítottak, ami pár nap alatt eredményre is vezetett. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály, valamint a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai a hajdúhadházi rendőrökkel közösen 2019. május 16-án a helyi fiatalokat, valamint további két társukat előállították a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatosan.


A nyomozók a 15, 16, valamint 17 éves fiúkat gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2019. május 19-én elrendelt. A nyomozás adatai szerint az idős férfi a kutyájuk ugatására ment ki a kertjükbe, és a fiatalok ekkor támadták meg. Bementek a házba, ahol a sértett feleségét megfenyegették, és készpénzt kezdtek keresni.

A hajdú-bihari rendőrök emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást a négy fiatalkorúval szemben.

0 Megjegyzések

Hirdetés