A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pillekönnyű, tejfölös, citromos süti: egyszerű, mégis isteni kevert tészta

A tejfölös, citromos süti csupa egyszerű hozzávalóból készül, nem tömény, nincs benne krém, mégis szeretni fogod.
A zamatos, illatos tejfölös-citromos süti igazán üdítő desszert, a kevert tészták egyik legjobbja. Alig van vele munka, így sietős napokon is össze tudod dobni. A tejfölnek köszönhetően nagyon puha lesz a tészta. Ha szoba-hőmérsékletűek a hozzávalók, könnyebben dolgozol velük, és nem lesz csomós a massza. 

Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg tejföl
16 dkg cukor
10 dkg vaj
3 db tojás
1 db citrom
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só

Elkészítés:
A szoba-hőmérsékletű vajat rakd egy tálba, add hozzá a kétféle cukrot, és gépi habverővel keverd habosra. Dolgozd hozzá egyesével a tojássárgákat, majd add hozzá a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját. A tojásfehérjét verd kemény habbá a csipet sóval, és a sütőporral vegyített liszttel felváltva forgasd a masszába. Ekkor már spatulával vagy fakanállal dolgozz, nehogy megtörjön a tészta. 

Egyengesd a sima masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd még egy kicsit. Tálalás előtt szórd meg porcukorral, vagy akár öntetet is készíthetsz rá. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések