A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei, krémes, epres sajttorta: sütni sem kell, mégis abbahagyhatatlan

A behűtött, krémes, epres sajttorta nagyon csábító, és nem megy el vele sok időd.
Sütve, sütés nélkül, csokival, különféle gyümölcsökkel, tejszínnel vagy túróval, bárhogy készíted, variálod, a sajttortában nem fogsz csalódni. Most épp az epresnek van itt a szezonja. Érdemes egy nappal korábban összeállítani, mert kell egy kis idő, amíg az ízek összeérnek, és a süti megdermed. 

Hozzávalók 16 szelethez:
AZ ALAPHOZ
20 dkg keksz
8 dkg vaj

A KRÉMHEZ
25 dkg mascarpone
25 dkg krémsajt
4 dl tejszín
8 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag habfixáló
0.5 db citrom

A TETEJÉRE
40 dkg eper

Elkészítés:
A kekszet morzsold össze vagy daráld le, majd keverd össze az olvasztott vajjal. Ha nem túl édes a keksz, kevés cukrot is rakhatsz hozzá. Egy 18-20 centis tortaformát bélelj ki sütőpapírral, majd egyengesd bele a kekszes masszát. Figyelj, hogy az oldalára is kerüljön. Rakd addig a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet. 

A mascarponét és a krémsajtot tedd egy tálba, add hozzá a cukrot, a reszelt citromhéjat, a citrom levét és a vaníliát. Keverd össze gépi habverővel. Dolgozd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt. Simítsd a kekszes alapra. Rakd a tetejére ízlésesen a megmosott, kicsumázott epret. A nagy szemeket akár ketté is vághatod. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, hogy jól megdermedjen. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések