Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gluténmentes, csokis-meggyes muffin: nem csak a lisztérzékenyek imádják

Klasszikus párosítás, ám ezt a csokis-meggyes muffint a gluténmentes diétán lévők is bátran megehetik.
Aki nem tudja, aligha jön rá, hogy ez az omlós muffin nem búzalisztből készül. A csokis-meggyes muffin rizsliszttel is tökéletes állagú lesz. Könnyedén még diétásabbá teheted: helyettesítsd a cukrot eritrittel. Ha pedig nem számolgatod a kalóriákat, tejszínhabbal vagy fagyival fokozd az élvezetet! Befőttet vagy mirelit gyümölcsöt is használhatsz hozzá. 

Hozzávalók:
30 dkg meggy
25 dkg gluténmentes zabliszt
18 dkg cukor
10 dkg étcsoki
6 dkg kakaópor
2.5 dl tej
1.5 dl olaj
2 db tojás
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só

Elkészítés:
Szórd egy tálba a lisztet, add hozzá a sütőport, a kakaót, a sót és a szódabikarbónát. A tojást üsd egy másik edénybe, habosítsd a cukorral, majd öntsd hozzá az olajat és a tejet. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, dolgozd simára a masszát, tedd hozzá a kis darabokra vágott csokoládét és a magozott meggyet. 

Egy muffintepsi mélyedéseit béleld ki kapszlikkal, és töltsd háromnegyedig a tésztával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Ha a muffinba szúrt tűt üresen húzod ki, biztosan átsült. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések