Hirdessen itt

Csíkos, kakaós, vaníliás keksz: pofonegyszerű, és nagyon mutatós

A fantasztikusan omlós, kakaós-vaníliás, csíkos keksz nagyon csábító. A gyerekek is odáig lesznek érte.
A látszat csal, ezt a csíkos, vaníliás-kakaós kekszet hihetetlenül egyszerű elkészíteni. A linzercsigába sok vaj kerül, így igazán omlós lesz a tészta. Már sütés közben olyan finom az illata, hogy nehéz kivárni, míg legalább langyosra hűl. Jól záródó fémodobozban egy-két hétig is eláll. Ne süsd túl, mert akkor kemény lesz, és törni fog. 

Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg cukor
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, majd dolgozd hozzá a tojásokat és a vajat. Gyúrd össze a tésztát, majd vedd ketté, és az egyikbe dolgozd bele a kakaót. Formázz belőlük egy-egy cipót. Mindkét tésztát nyújtsd egyforma nagyságúra. A barnát borítsd rá a világosra, és jó szorosan tekerd fel. 

A rudat tedd a hűtőbe egy-másfél órára. Ezt követően vágd fél centi vastag szeletekre. Rendezd a tallérokat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, és 190 fokon süsd meg körülbelül 10-12 perc alatt. Ezt a mennyiséget valószínű, hogy két részletben tudod kisütni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések