Hirdessen itt

Omlós, fűszeres tarja pácban érlelve: grillen vagy sütőben is elkészítheted

Mindegy, hogyan sütöd, pácold a tarját legalább egy éjszakán át. Így biztosan átjárják a jobbnál jobb ízek.
Ha szereted a kicsit zsírosabb húsokat, a tarjánál jobbat aligha választhatsz. A grillszezon kedvence, de sütőben vagy serpenyőben is megsütheted. Omlós, szaftos lesz, és a pácot is egyszerűen elkészítheted. A sok fokhagyma különösen kellemes ízt ad neki. Érdemes a tarját leszedni a csontról, mert a csont körüli részek nehezebben sülnek át.

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg sertéstarja
5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál majoránna
1 ág bazsalikom
0.5 dl olaj
bors

Elkészítés:
A tarját öblítsd le, és vágd egy centi széles szeletekre. Ha szükséges, kicsit klopfold ki. Az inas, hártyás részeket vagdosd be. Az olajat keverd össze zúzott fokhagymával, borssal, majoránnával, bazsalikommal. Kend be vele a húst, fedd le, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.

Hevíts kevés zsiradékot egy serpenyőben, sózd be a húsokat, majd oldalanként süsd két-két percig. Tedd át egy tepsibe, önts alá kevés vizet, és takard le fóliával. Forró sütőben, 170 fokon süsd meg 45 perc alatt. Közben locsolgasd és forgasd.

Amennyiben grilleznéd, akkor rakd csak a húst a rácsra, ha kellően forró, és a faszén csak parázslik alatta. Oldalanként körülbelül öt-öt percig süsd, közben pedig kenegesd a megmaradt páclével. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések