Hirdessen itt

Krémes, áfonyás, csokis desszert pohárban: ezt még sütni sem kell

A selymes, csokis, áfonyás desszert poharakba rétegezve szépen tálalható, behűtve igazán üdítő.
Ha olyan édességre vágysz, amit pikk-pakk összedobhatsz a hétvégi ebéd után, az áfonyás-csokis pohárkém pont neked való. Ez a kombináció mesés, egyszerre édeskés és fanyar, és elképesztően könnyű összeállítani. Lehetőleg édes, minőségi kekszet válassz hozzá alapnak. Díszítheted még csokival, színes cukorkákkal is. 

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg áfonya
25 dkg mascarpone
10 dkg csokis keksz
2 evőkanál vaj
2.5 dl habtejszín
5 dkg cukor

Elkészítés:
A morzsához a kekszet tördeld apró darabokra, vagy daráld le, és keverd össze az olvasztott vajjal, meg is formázhatod kicsit, ha akarod. A tejszínt verd kemény habbá a cukorral, és forgasd össze a mascarponéval. Az áfonyát mosd meg, és csepegtesd le. 

Rétegezd a kekszet, a mascarponés krémet és az áfonyát mutatós poharakba vagy tálkákba. A rétegek közé és a tetejére is rakj gyümölcsöt. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések