A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres újhagyma tepsiben sütve: édeskés köret, ami húsokhoz is isteni

Próbáltad már az újhagymát sütve? Fantasztikus csemege lesz belőle, ahogy karamellizálódik.
Most könnyű zsenge újhagymához jutni. Ne csak a szendvicsed mellé vagy salátába tedd, köretként is kiváló. Ráadásul igazi immunerősítő, tele van vitaminokkal. A különféle zöldfűszerek jól illenek a kissé édeskés hagymához. Tálaláskor meglocsolhatod balzsamecettel, de különféle szószokat is kínálhatsz hozzá.

Hozzávalók 4 személyre:
3 csokor újhagyma
0.5 dl olívaolaj
1 mokkáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál oregánó
bors

Elkészítés:
A hagymát tisztítsd meg, a zöld részből is nyugodtan hagyhatsz rajta. Mosd meg, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olajat keverd össze sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és kend be vagy locsold meg vele a hagymákat.

Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Időnként forgasd meg a hagymát, hogy egyformán süljön. Grillen is elkészítheted, oldalanként négy-hat perc alatt sül meg. Nem baj, ha a külseje megszínesedik, belül finom édeskés lesz, és teljesen elveszíti csípősségét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések