Próbáltad már az újhagymát sütve? Fantasztikus csemege lesz belőle, ahogy karamellizálódik.
Most könnyű zsenge újhagymához jutni. Ne csak a szendvicsed mellé vagy salátába tedd, köretként is kiváló. Ráadásul igazi immunerősítő, tele van vitaminokkal. A különféle zöldfűszerek jól illenek a kissé édeskés hagymához. Tálaláskor meglocsolhatod balzsamecettel, de különféle szószokat is kínálhatsz hozzá.
Hozzávalók 4 személyre:
3 csokor újhagyma
0.5 dl olívaolaj
1 mokkáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál oregánó
só
bors
Elkészítés:
A hagymát tisztítsd meg, a zöld részből is nyugodtan hagyhatsz rajta. Mosd meg, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olajat keverd össze sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és kend be vagy locsold meg vele a hagymákat.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Időnként forgasd meg a hagymát, hogy egyformán süljön. Grillen is elkészítheted, oldalanként négy-hat perc alatt sül meg. Nem baj, ha a külseje megszínesedik, belül finom édeskés lesz, és teljesen elveszíti csípősségét.
0 Megjegyzések