A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerű, édes, túrós keksz: érdemes nagy adagot sütni belőle

Ha valami gyors, finom, könnyű újdonságra vágysz, a túrós kekszet feltétlenül kóstold meg!
Nem véletlenül szeretjük a túrót. Semleges íze miatt rengeteg módon felhasználhatod. Édesen, sósan is kiváló, remek töltelék lehet, könnyű krémesíteni. Sőt, kekszet is süthetsz belőle. Ez az egyszerű, gyorsan összeállítható, omlós süti fantasztikus éhségűző, így akár tízóraira is csomagolhatsz belőle.

Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg túró
18 dkg cukor
15 dkg vaj
1 db citromhéj
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor

Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a tojást, a citrom reszelt héját és a darabokra vágott vajat, és alaposan dolgozd össze. A túrót villával törd át, és dolgozd a masszába. Alaposan keverd össze, ha homogén, formázz a tésztából gombócot, takard le folpackkal, és rakd a hűtőbe legalább fél órára. 

Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki fél centi vékonyra, és szúrd ki tetszőleges formájú szaggatókkal. Rendezd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 10-12 perc alatt. Amikor a tészta elkezd pirulni, kiveheted a sütőből. Ezt a mennyiséget két részletben tudod megsütni. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések