A szuperegészséges, rostban gazdag quinoasaláta hosszú időre eltelít, miközben felpörgeti az anyagcserét.
A sokoldalú quinoát érdemes gyakran beiktatni az étrendedbe, hisz alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalmú. Különféle zöldségekkel, hallal, baconnel vagy csirkével remek egytálételt készíthetsz belőle. A quinoasaláta hidegen és melegen is kitűnő.
Hozzávalók:
20 dkg quinoa
0.5 fej kelkáposzta
1 db sárgarépa
4 evőkanál olívaolaj
3 szelet baconsóbors
2 teáskanál citromlé
1 teáskanál mustár
Elkészítés:
A quinoát alaposan öblítsd le, önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi. Dobj hozzá sót, majd főzd forrástól számítva 15-20 percig. Ha magába szívja a vizet, és puha, húzd le a tűzről. Öblítsd le vízzel, majd csepegtesd le.
A sárgarépát pucold meg, vágd fel, vagy akár reszelheted is. A kelt mosd meg, és forrásban lévő vízben főzd hét percig. Szűrd le, majd aprítsd fel. A bacont vágd kis darabokra, és kevés olajon süsd meg. Rakd egy tálba a quinoát, tedd hozzá a zöldségeket és a bacont. Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a mustárt, a sót és a borsot, majd locsold a zöldséges quinoára, és forgasd össze.
0 Megjegyzések