Házi, fűszeres sajtmártás: háromféle sajtból készül, attól ennyire krémes

Ez a sajtmártás tejszínes, a füstölt sajttól különleges ízű, egyszerű és sokoldalúan felhasználható.
Jó, ha van egy bevált sajtmártásrecepted, hisz a legkülönbözőbb ételeket is feldobhatod vele. Tökéletes sült és grillezett húsokhoz, zöldségekhez, tésztákhoz, de még akár rizshez is. Ha van kéznél valamilyen zöldfűszered, azt is szórhatsz bele. Nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető, csak keverd szorgosan, hogy ne legyen csomós. 

Hozzávalók:
10 dkg krémsajt
10 dkg trappista sajt
5 dkg füstölt sajt
6 dkg vaj
5 dkg liszt
3 dl tej
2.5 dl habtejszín
bors
szerecsendió (őrölt)

Elkészítés:
A vajat rakd egy lábosba, olvaszd fel, add hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd egy-két percig. Részletekben öntsd hozzá a tejet és a tejszínt. Kis lángon forrald, közben fakanállal keverd csomómentesre, és főzd sűrűre. Amikor eléri a tökéletes állagot, tedd hozzá a krémsajtot és a kétféle reszelt sajtot. Továbbra is kavard. Ha felolvad a sajt, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. 

0 Megjegyzések

Hirdetés