A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bundában sült, roppanós bodza: fantasztikus desszert pofonegyszerűen

Nyílik a bodza, ilyenkor ne csak szörpöt készíts belőle, hanem a virágot bújtasd palacsintatésztába!
A legközelebbi séta alkalmával gyűjts a forgalomtól távol bodzavirágot, és süsd meg palacsintatésztában. Igazán üdítő, kellemesen édeskés desszertet tehetsz az asztalra. A tésztát turbózd vaníliával és fahéjjal. Ha igazán szezonálisan tálalnád, készíts hozzá eperöntetet, vagy kínáld fagyival! 

Hozzávalók 4 személyre:
8 virág bodzavirág
2 dl tej
1 dl szénsavas ásványvíz
1 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 mokkáskanál fahéj
olaj

Elkészítés:
A bodzavirágoknak lehetőleg hagyj egy kis szárat. Alaposan mosd meg, csepegtesd le. A tésztához a tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a tejet, a szénsavas vizet, a kétféle cukrot, a sót és a fahéjat, a lisztet, majd gépi vagy kézi habverővel dolgozd simára a masszát. Akkor jó, ha olyan sűrű, mint a hagyományos palacsintatészta. Egyesével mártogasd bele a bodzavirágokat. Ügyelj, hogy mindenhova jusson massza. 

Egy serpenyőben hevíts olajat, és rakd bele a bundázott bodzákat. Süsd aranybarnára pár perc alatt, majd szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le az olajat. Még melegen szórd meg porcukorral.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések