Dupla sajtos, brokkolis, csirkés tészta: összesütve a legfinomabb

Maradt a hévégéről sült csirke? Használd fel a brokkolis, sajtos tésztába. Még jobb és laktatóbb lesz.
A brokkolit is elkészítheted úgy, hogy azok is megegyék, akik kevésbé rajonganak az egészséges zöldségért. Csempészd a csirkés tésztába, és süss rá nyúlós, vastag sajtréteget. Mivel nagyjából ugyanannyi idő alatt puhul meg a brokkoli és a tészta, főzd nyugodtan egy edényben. 

Hozzávalók 4 személyre:
1 fej brokkoli
50 dkg tészta
20 dkg csirkemell
10 dkg füstölt sajt
10 dkg cheddar sajt
2 dl tejszín
1 teáskanál ételízesítő
1 teáskanál oregánó
1 gerezd fokhagyma
bors
olaj

Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd, amikor lobog, dobd bele a tésztát és a megtisztított, rózsákra szedett brokkolit. Rakj hozzá sót és ételízesítőt, majd főzd puhára nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, csepegesd le.

Ha nem maradék csirkemellet használsz, a húst vágd kisebb darabokra, sózd, borsozd, szórd meg oregánóval, és süsd meg olajon. 
 
Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, rakd bele a tésztát, majd a brokkolit és a csirkemellet. Óvatosan forgasd össze, és öntsd le a fokhagymával összekevert tejszínnel. Szórd meg a kétféle sajttal, majd tedd előmelegített sütőbe. Süsd össze 25 perc alatt. Ha a sajt szépen megpirul, kiveheted a sütőből. 

0 Megjegyzések

Hirdetés