Hirdessen itt

A szemránckrém ezért felesleges

A kozmetikumok sokat ígérő csomagolásainak és reklámjainak nehéz ellenállni. Pedig még a legnépszerűbb arcápoló termékek között is vannak olyanok, amelyek használatának igazából nincsen túl sok értelme.
Az alábbi termékeket nyugodtan hagyjuk a polcon a legközelebbi vásárlás alkalmával.

Arcmaszkok

Az arcmaszkok, szövetfátyolmaszkok mostanában nagyon népszerűek, de valójában sok mindenre nem jók. Ha valaki úgy érzi, hogy a bőrének kifejezetten szüksége van ezekre heti szinten vagy még gyakrabban, annak valószínűleg nem megfelelő az arcápolási rutinja. Ha egy enzimes maszk után jobb állapotú a bőr, akkor érdemes inkább valamilyen kíméletes hámlasztót használni naponta. Ha pedig egy agyagos maszk után tisztábbnak, üdébbnek tűnik az arc, akkor szalicilsavas kozmetikumot érdemes a napi rutinba illeszteni.

Szemránckrémek

Nincs túl sok értelme a szemránckrémeknek sem. A legtöbb ugyanis nem csinál mást, mint hidratálja a bőrfelszínt, amire egy hagyományos arckrém ugyanúgy képes. Ha azt szeretnénk, hogy a szemkörnyékünk sokáig feszes és ránctalan maradjon, akkor ne dohányozzunk, aludjunk eleget, sportoljunk, és mindig használjunk fényvédőt erre a részre, mert itt a legvékonyabb a bőr az arcon.

Vízálló szempillaspirál

A vízálló szempillaspirálokról nem árt tudni, hogy - bár a benne található viaszok és szilikonok valóban ellenállóbbá teszik őket a nedvességgel szemben - nagyon kiszárítják a szempillákat, így a legtöbb vízálló spiráltól a pillák hullani kezdenek. Ráadásul lemosni is nehezebb őket, emiatt pedig többet és erősebben dörzsöljük a szemkörnyékünket - ez nem tesz jót a vékony bőrnek.

Arcradírok

Az arcradírokat is nyugodtan hagyjuk a polcon, a legtöbb ugyanis többet árt, mint használ. A fizikai hámlasztók eltávolítják a bőr felső rétegét, ám sokszor a túl durva szemcséik láthatatlan sérüléseket, irritációt okoznak. Ráadásul fokozhatják a bőr zsírosodását is. Inkább valamilyen bőrtípusnak megfelelő kémiai hámlasztóval érdemes próbálkozni. Ha ilyet használunk, ne feledkezzünk meg a fényvédő krém alkalmazásáról sem! A hámlasztás ugyanis fényérzékennyé teheti a bőrt.

Stria elleni krémek

A striákra kifejlesztett krémek sem érnek sokat. Ezek a csíkok ugyanis belülről fejlődnek, így nem lehet őket eltüntetni, csak halványítani. Ehhez megfelelő hidratálásra van szükségünk, erre azonban bármilyen erős hidratáló - például a kakaóvaj vagy akár a vazelin is - alkalmas.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések