Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A klasszikus salsa verde eredeti olasz receptje: tésztához, sültekhez is kiváló

Ha szereted a mediterrán ízeket, és feldobnád velük ételeidet, készíts házi salsa verdét. A klasszikus változattal pár perc alatt végzel.
A salsa verde, azaz a zöldfűszerekből készült öntet a világ számos konyhájában megtalálható, és szinte mindenki másként készíti. Míg az olaszok szardellafilét tesznek bele, addig a mexikóiak földicseresznyét. A zöld szósz könnyen elkészíthető, rendkívül zamatos, és sokoldalúan felhasználható. Kenyérre, húsokhoz, salátákhoz, tésztához kiváló, vagy egyszerűen csak kínáld mártogatósként. 

Hozzávalók:
1.5 bögre petrezselyem
2 dl olívaolaj
0.25 bögre kapribogyó
3 db filézett szardella
1 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál citromlé
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál citromhéj
bors

Elkészítés:
Rakd a petrezselymet, a kapribogyót, a szardellát, a fokhagymát és a citromhéjat egy aprító- vagy turmixgépbe, és kezdd összedolgozni. Amikor már elég apró minden, öntsd hozzá az olajat, az ecetet és a citrom levét. Mixeld tovább, majd a végén ízesítsd sóval, borssal, és még egyszer keverd jól össze. Rakd át egy kis tálba, és azonnal fogyaszthatod. Még jobb, ha a hűtőbe teszed néhány órára, hogy az ízek összeérjenek. A maradékot kanalazd jól záródó üvegbe, és tárold a hűtőben. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések