A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pihe-puha, krémes, kókuszos süti: a nagyi is így csinálta

Ha rajongsz a kókuszos sütikért, ezt a könnyű, krémes piskótát is muszáj megkóstolnod.
A kókuszból igazán finom sütiket készíthetsz egyszerűen és olcsón. Ennek a házias desszertnek puha, könnyű, olajos, vizes piskóta az alapja. Így szépen feljön, puha, levegős lesz. Friss idénygyümölccsel vagy lekvárral még csábítóbbá teheted a lágy, krémes sütit. 

Hozzávalók 16 szelethez:
A TÉSZTÁHOZ
8 db tojás
8 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
4 evőkanál olaj
4 evőkanál víz
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

A KRÉMHEZ
20 dkg vaj
20 dkg cukor
10 dkg kókuszreszelék
4 dl tej
2 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
lekvár

Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. Közben folyamatosan adagold hozzá a cukrot, majd mehet hozzá a vanília. Dolgozd hozzá egyesével a tojássárgákat is. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. A végén lazítsd a tésztát olajjal és vízzel. Öntsd a sima masszát kivajazott, kilisztezett sütőformába. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd 35-40 percig. Amikor már jól megemelkedik, és szép piros, szúrj a piskótába egy tűt. Ha üresen húzod ki, és nem ragad rá tészta, kiveheted a sütőből. Ha ragacsos lesz, süsd tovább. 

A krémhez a tejet keverd simára a liszttel és a kókuszreszelékkel, majd kis lángon főzd sűrűre. Közben folyamatosan kavard. Amíg hűl, a vajat habosítsd a kétféle cukorral, és dolgozd hozzá a kókuszos elegyet. A kihűlt piskótát vágd két vagy három lapra, és kend meg lekvárral és kókuszos krémmel. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések