Ha paradicsomos-cukkinis csirkecomb lesz az ebéd, nem kell az egész délelőttöt a konyhában töltened.
A csirkecomb nemcsak rántva ínycsiklandó. Paradicsomos szósszal, cukkinivel legalább olyan jó, mégsem a megszokott. Egy óra sem kell ahhoz, hogy az asztalon legyen az ízekben gazdag étel. Külön köret sem kell feltétlenül hozzá.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg konzerv paradicsom
4 db csirkecomb
3 evőkanál olívaolaj
1 db cukkini
2 db lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál aprított bazsalikom
só
bors
Elkészítés:
A csirkecombokat öblítsd le, törölgesd le róla a nedvességet, majd sózd és borsozd be. A cukkinit öblítsd le, és karikázd fel. Kevés olajon süsd egy kicsit a préselt fokhagymát, majd tedd hozzá a paradicsomot. Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, és kis lángon főzd 15 percig. A lilahagymát vágd kisebb darabokra, akár karikázhatod is.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal. Rakd bele a csirkecombot, önts alá kevés vizet. Rendezd mellé a cukkinikarikákat és a lilahagymát, majd borítsd le a paradicsomos szósszal. Told a sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Ha a hús puha, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések