A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerű, házi gnocchi medvehagymával: ezt a mamák is megirigyelnék

Bár könnyebb a boltban megvásárolni a gnocchit, a hazai biztosan sokkal jobb. Főleg, ha friss medvehagymával is tuningolod.
Most van a szezonja, ezért, amibe csak tudsz, tegyél illatos, karakteres medvehagymát. A gnocchi is sokkal finomabb lesz tőle. Sajttal megszórva, mártásokkal fantasztikus fogást tehetsz az asztalra. A krumplis tésztával nagyon könnyű bánni. Ha már készítettél szilvásgombócot, ezt rutinból is összedobod, csak a formázás tart kicsit tovább. 

Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg liszt
3 db közepes krumpli
1 db tojás
0.5 csokor medvehagyma
bors
olaj vagy vaj

Elkészítés:
A krumplit főzd meg héjában valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. Körülbelül 20-25 perc alatt puhul meg. Szűrd le, csepegtesd le. Pucold meg, és még melegen törd össze. Amikor kihűl, rakd hozzá a sót, a borsot, a tojást, az apróra vágott medvehagymát és a lisztet. Gyúrd össze, akkor jó, ha sima, könnyen formázható, rugalmas tésztát kapsz. Ha túl kemény, dolgozz hozzá még egy tojást. Amennyiben nagyon lágynak találod, mehet hozzá kevés liszt. 

Formázz körülbelül másfél centi vastag, kisebb hengereket, majd vagdosd fel két centis darabokra. Mintázhatod villával, és dobd forrásban lévő vízbe. Ha feljönnek a tetejére a gnocchik, hagyd még a lábosban fél-egy percig. Szedd ki, és a serpenyőben süsd át kevés olajon vagy vajon. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések