A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Villámgyors baconös-borsós tészta: ínyenc fogás, amiből kétszer fogsz szedni

Ha nincs se kedved, se időd sokáig a konyhában ténykedni, de tartalmas fogásra vágysz, a baconös-borsós tészta remek választás.
Kevés hozzávalóból is készíthetsz nagyszerű ebédet vagy vacsorát. A tésztával ráadásul melléfogni sem lehet. Akármennyire is elfoglalt vagy, ezt biztosan lesz időd összedobni, és utána nyugodtan, kényelmesen elfogyasztani. Ehhez még szószt sem kell főznöd, csak a bacont kicsit megpirítani, a borsót pedig párolni.  

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg tészta
10 dkg bacon
20 dkg borsó
bors
olaj

Elkészítés:
Kezdj el vizet forralni egy nagy lábosban. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, szórj hozzá sót, és adj hozzá kevés olajat. Így biztosan nem ragad össze. Főzd a csomagoláson találhatói ideig, arra ügyelj, hogy ne ázzon el. Akkor a legfinomabb, amikor al dante, azaz még egy kicsit kemény. Szűrd le, majd csepegtesd le.

A bacont aprítsd fel, és egy serpenyőben pirítsd meg. Rakd hozzá a borsót, és párold pár percig. Amikor puha, keverd hozzá a lecsepegtetett tésztát, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Ha szereted a sajtot, tálaláskor még szórd meg vele.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések