Pillekönnyű, epres gyümölcstorta: most már friss gyümölcsből is elkészítheted

Ez a gyümölcstorta soha nem megy ki a divatból. Eperrel, pudinggal és zselével visszahozza a régi ízeket.
Ez a retró édesség néhány évtizeddel ezelőtt nem hiányozhatott fontos ünnepeken, családi eseményeken az asztalról. Szinte biztos, hogy mindenki kóstolta gyermekkorában. Érdemes újra felvenni a repertoárba. Ha már hozzájutsz friss eperhez, feltétlenül azzal készítsd. A krém egyszerű, főzött puding, legtöbbször vaníliás, csokis vagy gyümölcsös. 

Hozzávalók 12 szelethez:
A TÉSZTÁHOZ
20 dkg liszt
15 dkg cukor
4 db tojás
4 evőkanál víz
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

A KRÉMHEZ
3 dl tej
1 csomag pudingpor
2 evőkanál cukor

A TETEJÉRE
40 dkg eper
1 csomag tortazselé

Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgájukat keverd ki jól a cukorral, a vaníliával, add hozzá kanalanként a vizet, majd forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Dolgozd a tésztát simára, és egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. 

Közben készítsd el a pudingot a hagyományos módon. Dolgozd simára a tejet a pudingporral, add hozzá a cukrot, és kis lángon, kevergetve főzd sűrűre. Kanalazd a krémet a kihűlt tésztára. Simítsd el, és rakd ki megmosott, kicsumázott eperrel. 

A tortazselét készítsd el a csomag hátoldalán található leírás szerint. Amikor az állaga kezd sűrűsödni, egyengesd a süti tetejére. Tedd a hűtőbe legalább négy órára. 

0 Megjegyzések

Hirdetés