Selymes, tavaszi hagymaleves: ennél jobb immunerősítő nem is kell

Ha a hagymát is hagymával ennéd, vagy erősítenéd kicsit az immunrendszeredet, a tavaszi hagymaleves tuti választás.
Ezekben a hagymákban külön-külön is sok fontos vitamin és hasznos ásványi anyag van. Az újhagymától és a medvehagymától különösen üde, tavaszias lesz a fogás. Ezt a levest ráadásul 30 perc alatt az asztalra teheted. Ha igazán selymessé varázsolnád, használj hozzá tejszínt. Pirított hagymával, zsemlekockával, sajttal még tovább fokozhatod az élvezetet. 

Hozzávalók 4 személyre:
2 db vöröshagyma
1 csokor újhagyma
3 gerezd fokhagyma
3 levél medvehagyma
2 dl tejszín
3 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 db leveskocka
bors
szerecsendió

Elkészítés:
A hagymákat pucold meg, öblítsd le, és vágd fel karikákra. Egy lábosban hevíts kevés olajat, majd dinszteld meg a vöröshagymát, mehet rá az újhagyma, a medvehagyma és a fokhagyma. Kevergetve párold fél-egy percig, majd ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval. Dobj rá kevés lisztet, öntsd fel egy liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát.

Főzd 10-15 percig, majd húzd le a tűzről, és pépesítsd az egészet botmixerrel. Öntsd bele a tejszínt, és főzd össze pár perc alatt.

0 Megjegyzések

Hirdetés