Lágy túrógombóc mandulás bundában - Ezekkel az arányokkal nem lesz kemény

A túrógombóc akkor az igazi, ha rezeg. Ezzel a recepttel a tiéd is tökéletes állagú lesz.
A túrógombócot általában mindenki szereti. Nem kell azonban, hogy mindig ugyanúgy készítsd, az újdonság erejével hat, ha zsemlemorzsa helyett pirított mandulába forgatod. Nehéz megtalálni a helyes arányokat, hogy a gombóc ne legyen túl kemény, de ne is essen szét a főzővízben. Fontos, hogy a gríz kellően megszívhassa magát, így mindenképpen pihentesd, mielőtt kifőzöd. 

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg tehéntúró
15 dkg búzadara
10 dkg szeletelt mandula
2 db tojás
3 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
citrom reszelt héja

Elkészítés:
A túrót villával nyomkodd meg egy kicsit. Rakd hozzá a tojások sárgáját, és jól keverd össze. Add hozzá a búzadarát, a sót, végül forgasd hozzá a felvert tojásfehérjét. Ízesítsd a citrom reszelt héjával. Pihentesd legalább fél-egy órán keresztül, hogy a gríz megdagadjon.

Közben készítsd el a bundát. Hevíts olajat egy serpenyőben, rakd bele a vágott mandulát, és óvatosan, takaréklángon addig kevergesd, amíg aranybarnára nem pirul. Rögtön vedd le a tűzről, és tedd át egy edénybe, nehogy megégjen.

Egy nagy fazékban forralj vizet, dobj hozzá egy kávéskanál sót, és, amikor elkezd lobogni, tedd bele a gombócokat. Vedd lejjebb a lángot, és lassan forrdogáló vízben főzd meg 12 perc alatt. Ha a gombóc belül homogén, szedd ki óvatosan, és csepegtesd le. Forgasd meg darált vagy kisebb darabokra vágott, pirított mandulában. Tálalhatod tejföllel és porcukorral is.

0 Megjegyzések

Hirdetés