A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós citromos csirke a sütőből: kicsit fanyar, mégis isteni

A citromos páctól fenséges és vajpuha lesz a csirke. A kissé fanyar íz üdítően hat.
A citrom nemcsak süteményekbe és teába jó, a mindig bevethető csirkét is feldobhatod vele. A mell sem lesz száraz, ha a citromos pácban pihenteted. Friss zöldfűszerekkel tovább bolondíthatod a húst. Rakhatsz mellé a tepsibe krumplit vagy más zöldséget, így egyszerre letudod a köretkészítést is.

Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg csirkemell
2 gerezd fokhagyma
2 db citrom
3 szál petrezselyem
1 ág bazsalikom
0.5 dl fehérbor
bors
olívaolaj

Elkészítés:
Az egyik citromot facsard ki, majd keverd össze három evőkanál olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, a bazsalikommal, és add hozzá a borsot. A csirkét öblítsd le, és törölgesd le róla a nedvességet papírtörlővel, majd vágd vékonyabb szeletekre. Sózd be, és kend be a páclével. Fedd le, és tedd a hűtőbe egy órára.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki olívaolajjal, majd rakd bele a bepácolt hússzeleteket, locsold meg a maradék páclével és a borral. A másik citromot karikázd fel, és tedd a csirkemell tetejére. Fedd le fóliával, majd 180 fokon süsd 25 percig. Amikor a csirkemell majdnem kész, vedd le róla a fóliát, és pirítsd még 10-15 percig. Petrezselyemmel megszórva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések