A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Medvehagymás tojássaláta: csupa egészséges hozzávalóból

Csak frissítő zöldségek kerülnek ebbe a harsogó színű tojássalátába, ami a hizlaló majonézes öntet nélkül is csábító lesz.
A medvehagyma, a petrezselyem és a spenót külön-külön is nagyon egészségesek, tele vannak vitaminnal, fontos ásványi anyagokkal, kalóriát viszont alig tartalmaznak. Tojással összekeverve remek salátát készíthetsz a frissítő zöldségekből. Ebben a medvehagyma intenzív íze és illata lesz igazán meghatározó. Pirítóssal remek reggeli vagy vacsora lehet, de kenyérszeletek közé is rakhatod, sőt, hús mellé is kínálhatod. 

Hozzávalók 4 személyre:
A SALÁTÁHOZ
4 db tojás
3 szál újhagyma
1 bögre spenót
0.5 csokor medvehagyma
0.5 csokor petrezselyem

AZ ÖNTETHEZ
0.5 dl olívaolaj
1 teáskanál mustár
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál só
bors

Elkészítés:
A tojásokat főzd forrástól számítva 10 percig, majd várd meg, míg kihűlnek, és pucold meg őket. Vágd kis darabokra, és rakd egy tálba. A medvehagymát, a petrezselymet, az újhagymát és a spenótot alaposan mosd meg, csepegtesd le, aprítsd fel.  

Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a citrom levét, a sót, a borsot és a mustárt, és locsold meg vele a tojásos keveréket. Forgasd össze, majd tedd a hűtőbe. Hagyd, hogy az ízek egy-két óra alatt jól összeérjenek. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések