A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Emeletes, banános-csokis palacsinta: ezek a bevált arányok a tésztához

Igazán extra az a palacsinta, amibe csoki és banán kerül. Ez a tészta nem ragad le.
Ha azt akarod, hogy az ebéd utáni desszert vagy a vacsora tuti siker legyen, süss palacsintát! A banános-csokis változat pedig tényleg különleges. Ha a tésztába kevés olajat is keversz, biztosan nem ragad le. Sőt, elég csak az első palacsinta alá olajat önteni. Az élvezetet fokozhatod még tejszínnel. Szeleteld úgy, mint a tortát! 

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg liszt
3 dl tej
3 dl szódavíz
2 db tojás
2 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
1 csipet só
10 dkg étcsoki
4 db banán
3 dkg vaj
1.5 dl tejszín
1 dl tej
1 teáskanál citromlé

Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, kicsit verd fel, majd add hozzá a lisztet. Részletekben öntsd hozzá a tejet, a vizet, majd dobd hozzá a sót és a cukrot. Dolgozd simára a masszát. Ha teheted, pihentesd legalább 20 percig, és keverd hozzá az olajat. Forrósíts serpenyőben kevés olajat, majd oszlass el benne egy merőkanálnyi masszát, és süsd a palacsinta mindkét oldalát aranybarnára. 

A banánt karikázd fel, és locsold meg citromlével. A tejszínt és a tejet öntsd egy lábosba, add hozzá a vajat, és melegítsd össze, majd rakd bele a kis darabokra tördelt csokoládét. Kevergesd, amíg megolvad. Pakold egymásra a palacsintákat, a rétegek közé kenj csokit, és rakj banánt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések