A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Selymes krémleves sült zöldségekből: így még zamatosabb lesz

Utánozhatatlan íze lesz a krémlevesnek, ha sült zöldségekből készíted. Laktat, mégsem hizlal.
A zöldségleves tökéletes arra, hogy feltöltsd kicsit a megcsappant vitaminraktáradat, krémesítve pedig egyszerűen csúcs. A zöldségek a sütőben megkaramellizálódnak, és édesebbé válnak. A tejszíntől pedig lágy, selymes lesz a leves állaga. A tetejére szórhatsz sajtot, vagy pirított kenyérkockákkal, baconnel is tálalhatod.

Hozzávalók 4 személyre:
1 fej brokkoli
2 db krumpli
2 dl tejszín
1 db póréhagyma
1 db sárgarépa
1 db húsleveskocka
bors
olívaolaj

Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, mosd meg. A brokkolit szedd rózsáira, a krumplit, a póréhagymát és a répát vágd ketté. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, és szórd meg sóval, borssal. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Nem baj, ha egy kicsit megbarnulnak a zöldségek, csak arra figyelj, hogy ne égjenek meg. Öntsd fel egy-másfél liter forró vízzel, majd turmixold össze.

Tedd át egy lábosba, morzsold hozzá a leveskockát. Forrald össze, és keverd hozzá a tejszínt. Ha szükséges, ízesítsd még fűszerekkel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések