A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ínyenc zöldséges tészta a tavasz kedvenceivel: hús nélkül is laktató

Igazi színkavalkád lesz a tányéron, ha sokféle friss zöldséggel készíted a tavaszi tésztát.
A tészta ropogós zöldségekkel, kevés tejszínnel csak finom lehet, a parmezán pedig egyenesen a fenséges kategóriába emeli. Ráadásul olyan gazdag, hogy ebből a hús sem hiányzik majd senkinek. Gyorsan összedobod, és szívesen repetázol majd belőle. Utána sokkal energikusabban folytatod a napot. 

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg tészta
1 bögre bébispenót
1 bögre borsó
0.5 fej brokkoli
5 db koktélparadicsom
5 dkg parmezán
1 dl tejszín 
bors

Elkészítés:
A tésztát főzd meg bő, sós vízben fogkeményre körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. A megmosott brokkolirózsákat főzd fogkeményre hét-nyolc perc alatt. Nem fog puffadást okozni, és a színe is élénk marad, ha a főzőlébe raksz késhegynyi szódabikarbónát. Óvatosan szedd ki a vízből, és csepegtesd le. A többi zöldséget pucold meg, öblítsd le. Amit kell, vagdoss el. 

Serpenyőben hevíts kevés olajat, rakd bele a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg színesedni kezd. Ekkor tedd hozzá a zöldségeket, és kevergetve párold meg. Öntsd hozzá a tejszínt és a főzőléből egy decit. Sózd, borsozd, és forrald egy-két percig. Keverd össze a tésztával, szórd meg reszelt parmezánnal, majd forrón tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések