A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Roppanós spárga leveles tésztában, sajttal, fűszeresen: tavaszi villámvacsora

Hihetetlenül egyszerű, mégis nagyon csábító, ráadásul most van a szezonja. A spárga leveles tésztában könnyű, önálló ételként is megállja a helyét.
A ropogós leveles tészta, a spárga, a sajt és a fűszeres olívaolaj nagyon jól harmonizálnak egymással. Ez a sós süti remek választás lehet vacsorára, de baráti beszélgetésekhez is jól jöhet. Friss salátával vagy sajtmártással még izgalmasabb. 

Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag leveles tészta
1 csomag spárga
10 dkg sajt
1 db tojás
0.5 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál mák
1 teáskanál cukor
1 mokkáskanál kakukkfű
bors

Elkészítés:
A spárgát tisztítsd meg, a fás részt távolítsd el. Mosd meg, és dobd forrásban lévő vízbe. Rakj hozzá egy-egy teáskanál sót és cukrot. Főzd öt percig, majd óvatosan szedd ki. Ha szükséges, a leveles tésztát olvaszd fel szobahőmérsékleten. Nyújtsd ki, és vágd négy-hat egyforma részre.

Az olívaolajat keverd össze a fokhagymával, a kakukkfűvel, a sóval és a borssal. Rakj a tésztába három-négy darab blansírozott spárgát, kend meg jól az olívaolajjal, és reszelj rá sajtot. A tészta két ellentétes végét hajtsd középre, majd kicsit nyomkodd össze. Kend meg felvert tojással, és rendezd a csomagokat sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórd meg mákkal, és forró sütőben, 200 fokon süsd meg 20 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések