A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szuperszaftos, zöldséges csirkemáj, ami elolvad a szádban

Ez tényleg fantasztikus variáció csirkemájra. Friss zöldségekkel még finomabb lesz a gyors étel!
Olcsó hozzávalókból is varázsolhatsz ínyenc ebédet vagy vacsorát. A csirkemájat sokféleképpen elkészítheted, serpenyőben sütve a leggyorsabb. Lehetőleg friss belsőséget használj, mert a fagyasztott jobban kiszáradhat sütés közben. Ha zöldségeket is teszel mellé, még ízletesebb lesz a végeredmény. Friss kenyérrel is kínálhatod, rizzsel vagy krumplival pedig igazán laktató. 

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg csirkemáj
1 db vöröshagyma
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál pirospaprika
1 db krumpli
1 db paprika
1 db paradicsom
3 szál zöldhagyma
bors

Elkészítés:
A csirkemájat alaposan nézd át, ha szükséges, tisztítsd meg. Vágd fel ízlés szerint. Rakd hozzá a feldarabolt zöldségeket. Hevíts kevés olajat, majd tedd bele az aprított vöröshagymát. Dinszteld meg, és mehetnek hozzá a kis darabokra vágott zöldségek. Azokat is süsd egy-két percig, tedd hozzá a májat, és pirítsd egy kicsit. Szórd meg borssal, majoránnával és pirospaprikával. Párolj mindent puhára körülbelül 15 perc alatt. Ha a májba beleszúrsz egy kést, és nem folyik ki belőle véres folyadék, biztosan elkészült. Végül szórd meg sóval és aprított zöldhagymával.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések